dijous, 12 de gener del 2012

Entrevista a Vilaweb a Iñaki Anasagasti (fragment)

–El rei ha acumulat una gran fortuna, que no s'explica per la paga de l'estat. Com l'ha feta?
–Ell és un servidor públic, que té totes les despeses pagades. Gairebé pot estalviar tot allò que guanya. Però la cosa més greu és que després veus a la revista Forbes que és un dels homes més rics d'Europa, amb una fortuna estimada de 1.900 milions d'euros. Fas números i t'adones que els números no quadren! Només quadren si comptem les comissions que pot haver cobrat per les gestions que pot haver fet amb els xeics àrabs, o perquè la Fórmula 1 vagi a un lloc o un altre, etc. Recordem que en lloc d'anar al funeral de Delibes, el rei se'n va anar a Qatar. La seva vida privada no és gaire exemplar.

–Una de les seves funcions és, en teoria, de donar exemple...
–Sí. És curiós, perquè tot el mite de la monarquia es basa en això, en l'exemplaritat, perquè no té poder executiu, tot el poder que té és simbòlic. I el malmet amb la seva vida privada, que no és exemple de res: relacions amb algunes dones, caceres d'óssos a Romania i a Rússia, desaparicions, amics poc recomanables, etc. Per això el PP i el PSOE ho han passat tot per alt, perquè saben que el personatge no és exemplar. I per a mantenir tota la ficció de la monarquia no hi ha res millor que no parlar de la monarquia.

2 comentaris:

  1. "Servidor públic", diu? Em sembla molt estranya eixa expressió, perquè a l'anglès, 'public servant' vol dir funcionari, cosa que no hi és el rei. Caldria parlar molt més de la monarquia i del seu paper, ja ho crec!

    ResponElimina
  2. El tema del rei només pot ser abordat en qüestió humorística (Com el jueves). Si ens posem seriosos hauríem de ser violents, agressius i tot el que un es pugui imaginar. Com diria aquell: "Ens pixen a sobre i diuen que plou". Vergonyós.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.